Când și cum se trimit invitațiile la nuntă Leave a comment

Organizarea nunții nu este un proces simplu. Vei descoperi repede că sunt o mulțime de detalii importante de care trebuie să ții cont. Unul dintre acestea sunt invitațiile. Alegerea modelului și a textului acestora este relativ simplă. Mai complicat este să decizi când și cum le trimiți invitațiilor. Ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajută să te asiguri că toate persoanele pe care ți le dorești alături în ziua cea mare vor primi invitațiile și își vor putea confirma prezența în timp util.

Cu cât timp înainte de nuntă ar trebui să trimiți invitațiile

Sursa foto: https://indigo.com.ro/wp-content/uploads/2021/08/9166-2.jpg?x56982

De obicei, se recomandă ca invitațiile de nuntă să fie trimise cu aproximativ 2-3 luni înainte de eveniment, iar asta din mai multe motive:

  • În primul rând, până în acest punct, procesul de organizare a nunții ar trebui să ajungă în stadiul în care să le poți oferi invitaților tăi toate informațiile de care au nevoie. Nu poți trimite invitațiile imediat ce ai ales data nunții. Mai întâi, trebuie să rezervi localul unde se va desfășura petrecerea și biserica unde va avea loc ceremonia religioasă și să stabilești și orele la care se vor desfășura cele două evenimente. Dacă nu știi aceste detalii, nu poți nici măcar să comanzi invitațiile, așa că nu ai avea ce să trimiți.
  • În al doilea rând, vei dori să te asiguri că invitații tăi au suficient timp la dispoziție pentru a-și reorganiza programul. Dacă te-ai aflat și tu în postura de invitat, știi cu siguranță că nu este întotdeauna simplu să faci în așa fel încât să poți participa. Pe lângă faptul că poate ai fi avut alte planuri în ziua respectivă, mai trebuie să-ți pregătești ținuta, eventual să cumperi și cadouri pentru miri, lucruri care nu sunt întotdeauna ușor de făcut atunci când ai un program încărcat. Dacă trimiți invitațiile cu doar 2-3 săptămâni înainte de nuntă, vei avea surpriza neplăcută de a constata că multe persoane pur și simplu nu pot să participe.
  • În al treilea rând, dacă le trimiți prea devreme, unii invitați s-ar putea să uite complet de eveniment. Să recunoșteam, oricât de importantă ar fi nunta pentru tine, acest lucru nu este neapărat valabil și pentru toate persoanele al căror nume se află pe lista de invitați. Așa că nu este greu de imaginat că au uitat de o invitație primită în urmă cu 6 luni.
  • În al patrulea rând, trebuie să te asiguri că ei au suficient timp la dispoziție pentru a-și confirma prezența, iar tu pentru a stabili lista finală de invitați, de care vei avea nevoie pentru a știi câte meniuri trebuie să comanzi. Data limită pentru confirmări ar trebui să fie cu cel puțin 30 de zile înainte de nuntă. Astfel vei avea și timp să iei legătura cu cei care nu au răspuns într-un fel sau altul la invitație.

Când se trimit invitațiile mai devreme

Sunt și situații în care invitațiile ar trebui trimise chiar și mai devreme, ca, de exemplu, atunci când persoanele cărora le sunt destinate locuiesc în localități mai îndepărtate sau chiar în alte țări. În acest caz, vor avea nevoie de mai mult timp pentru a face aranjamentele necesare pentru transport și cazare.

De asemenea, este o ideea bună să trimiți invitațiile mai devreme dacă nunta va avea loc în lunile iulie sau august. Nu doar că în această perioadă multe persoane aleg să plece în concedii, ci mai este și una în care sunt organizate foarte multe evenimente, inclusiv nunți și botezuri.

Cum se trimit invitațiile

Sursa foto: https://indigo.com.ro/wp-content/uploads/2019/04/9030.jpg?x56982

Dacă am aflat când se trimit invitațiile de nuntă, următoarea întrebare ce apare este cum vei face acest lucru. Există mai multe opțiuni:

●      Personal

Dacă ai posibilitatea, ar fi bine să înmânezi chiar tu invitațiile, nu doar persoanelor de care ești apropiată, ci și celorlalți invitați din localitate, în special dacă este vorba de persoane mai vârstă. Vor aprecia, cu siguranță, să primească invitația direct de la tine sau de la viitorul soț. Eventual, puteți cere ajutorul părinților, mai ales dacă aveți mulți invitați.

●      Prin poștă sau curier

Dacă aveți invitați din alte orașe sau alte țări, nu le vei putea înmâna invitațiile personal. În acest caz, le poți trimite prin poștă sau printr-o firmă de curierat. Ține cont și de timpul necesar pentru a ajunge la destinație atunci când le trimiți.

●      Prin e-mail sau telefon

Dacă pe lista de invitați se află și persoane care locuiesc în alte țări, este mai practic să apelezi la tehnologie pentru a trimite invitația. Chiar dacă ulterior o vor primi și în format fizic, este bine să îi contactezi înainte și să-i anunți când anume va avea loc fericitul eveniment și că sunt și ei invitați.

Dacă ai decis când și cum vei trimite invitațiile de nuntă, tot ce îți mai rămâne să faci este să te asiguri că le comanzi. Alege unul dintre cele peste 1000 de modele de invitații de nuntă disponibile pe indigo.com.ro, spune-ne ce text preferi, iar noi ne vom asigura că le vei primi la timp pentru a le putea trimite invitațiilor tăi oricând dorești. Mai multe detalii despre cum poți plasa comanda sunt disponibile aici. Îți mai punem la dispoziție și o gamă variată de accesorii pentru nuntă, plicuri, mărturii, liste de invitați și multe altele. Trebuie doar să decizi pe care dintre acestea ți le dorești.

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.