Cum organizezi o nuntă cu bani puțini: Eficientizarea costurilor Leave a comment

Planificarea nunții perfecte nu trebuie neapărat să fie un proces costisitor. Poți avea parte de un eveniment frumos și bine organizat folosindu-te de anumite trucuri pe care ți le vom împărtăși în acest articol. Află totul despre cum să organizezi o nuntă low-cost fără a renunța la elementele specifice pe care îți dorești să le incluzi.

Cum organizezi o nuntă cu bani puțini: Eficientizarea costurilor

Cum să ai o nuntă perfectă cu bani puțini

Locația

Data nunții

Mâncarea și băutura

Invitațiile

Rochia și costumul

Muzica

Cum organizezi o nuntă cu bani puțini: alte sfaturi și recomandări

Optează pentru un bufet

Optează pentru decor DIY

Faceți o listă de invitați

Cum să ai o nuntă perfectă cu bani puțini

Sursa: pexels.com

Acum este momentul să îți folosești creativitatea împreună cu partenerul tău și să gândești în afara cutiei. Începe prin a face o listă cu lucruri necesare pentru nuntă și ai grijă să nu omiți niciun element important. Gândește-te apoi la o ierarhie pentru planificarea nunții și ocupă-te pe rând de tot ce ai nevoie în funcție de cât timp va dura fiecare.

Locația

Primul pas pentru a organiza nunta perfectă este să vă hotărâți asupra unei locații, deoarece rezervarea trebuie făcută din timp. Cercetează opțiunile cele mai viabile din orașul în care urmează să aibă loc evenimentul. În funcție de numărul de invitați pe care dorești să ii ai există mai multe locații din care poți alege.

Iată câteva idei pentru organizarea nunții cu cheltuieli reduse: optează pentru o locație care oferă cât mai multe beneficii gratuite la achiziționarea unui pachet pentru nuntă. Tot mai multe restaurante oferă aranjamente în diferite tematici care vor transforma sala de mese într-un loc primitor pentru invitații voștri.

O altă opțiune pentru un eveniment cu buget restrâns este organizarea unei nunți la cort sau în propria curte, dacă spațiul o permite.

Data nunții

O variantă low-cost pentru a organiza nunta perfectă este să vă decideți asupra unei date din afara sezonului, astfel încât locațiile la care v-ați gândit să nu fie supraaglomerate și să ofere chiar reduceri substanțiale. De exemplu, o nuntă de toamnă este la fel de plăcută și aduce cu sine avantajul unor temperaturi mai scăzute, dacă v-ați hotărât pentru o locație cu terasă.

O altă opțiune ce presupune cheltuieli pentru nuntă reduse este rezervarea unei locații în zona rurală. În străinătate este deja un obicei foarte popular închirierea unei ferme bine întreținute, cu decoruri rustice și suficient spațiu pentru a primi toți invitații. Poți include în lista pentru nuntă câteva locații primitoare de la țară. Costurile vor fi cu siguranță mai reduse, iar peisajul poate fi unul fermecător.

De asemenea, trebuie să ai în vedere că unele restaurate au oferte speciale și reduceri pentru nunțile organizate în anumite zile ale săptămânii sau în funcție de intervalul orar.

Mâncarea și băutura

După ce ai ales locația pentru nuntă, un element important îl reprezintă mâncarea și băutura pentru meniu. Există și aici variante low-cost care să te ajute să te încadrezi în bugetul stabilit pentru nuntă. Dacă ați convenit asupra unei locații în mediul rural, în privința băuturilor alcoolice poți opta pentru vin sau țuică de la țară. De asemenea, unele preparate pot fi chiar din zona respectivă.

Pentru organizarea nunții într-un restaurant este recomandată evitarea meniurilor extravagante. Nunta perfectă se referă la starea de spirit care se creează între miri și comeseni, mai degrabă decât la felurile de mâncare exotice ce pot fi servite. Evită surplusul și optează pentru meniuri cât mai simple, care să satisfacă papilele gustative ale oricărui nuntaș.

Invitațiile

Trăim într-o eră digitală, așa că este momentul să profiți de acest lucru! Cel puțin o parte dintre invitații nu trebuie să fie neapărat pe hârtie. Ele pot fi trimise direct pe e-mailul celor pe care îi dorești alături într-o seară atât de specială. Organizarea nunții de la A la Z în mod cât mai economic prevede evitarea risipei, așa că varianta invitațiilor de nuntă digitale te va scăpa de câteva cheltuieli de nuntă în plus.

Dacă totuși îți dorești să păstrezi un element clasic în planificarea nunții, poți opta pentru invitații printate direct de tine, acasă. Pentru design, există numeroase site-uri care îți pot fi de folos astfel încât invitațiile să arate la fel de profesional, fără a implica însă costuri la fel de mari precum cele printate de o firmă specializată. O soluție de mijloc ar fi achiziționarea invitațiilor personalizate de pe site-ul nostru.

Rochia și costumul

Desigur, ținutele mirilor sunt lucruri esențiale pentru o nuntă, însă nu trebuie să cheltuiți o mică avere pentru a străluci la acest eveniment special. În funcție de buget, poți opta pentru reutilizarea unor ținute care se găsesc deja în garderoba ta. O rochie de cocktail sau un costum elegant pot fi alegeri potrivite pentru cununie.

Poți să organizezi o nuntă perfectă și fără a păstra toate tradițiile de până acum. Dacă îți dorești o rochie albă, specială pentru nuntă, există anumite târguri specifice cu reduceri.

Rochiile de mireasă pot fi găsite și în outleturi online la prețuri semnificativ mai mici, iar același lucru se aplică și pentru costumul mirelui.

Muzica

Muzica nu poate lipsi de la o nuntă. Toată lumea știe că atmosfera depinde în mare parte și de fundalul sonor sau orele petrecute la dans, așa că planificarea pentru nuntă trebuie să includă neapărat și un astfel de element. Poți opta pentru un DJ local, care să nu mărească prea tare cheltuielile pentru nuntă sau, dacă îți dorești totuși muzică live, poți angaja o trupă de cover-uri muzicale.

Cea mai economică variantă ar fi să creezi un playlist format din toate melodiile preferate pentru o astfel de petrecere și să utilizezi sistemul de sonorizare la locație pentru a lăsa muzica să curgă în voie.

O variantă de mijloc ar fi însă invitarea unor muzicieni aflați la început de drum care să interpreteze melodii în mai multe stiluri muzicale pe placul vostru.

Cum organizezi o nuntă cu bani puțini: alte sfaturi și recomandări

Sursa: pexels.com

Optează pentru un bufet

Poți opta pentru organizarea nunții în cadrul unui hotel unde se servește fie un meniu all inclusive, fie un bufet din care invitații se pot servi singuri, astfel evitând costurile suplimentare aferente catering-ului.

O altă opțiune este servirea unui bufet cu gustări în picioare, așa cum deseori apare în filme. Aceasta este o variantă ideală pentru felul principal și desert.

Optează pentru decor DIY

Pentru un decor reușit, poți reutiliza elemente care se regăsesc deja în locuința voastră sau poți cumpăra flori de sezon pe care să le așezi în vaze improvizate din diverse pahare și sticle. Cheltuielile de nuntă vor fi astfel reduse, iar tu ai mai mult control asupra design-ului. Poți chiar opta pentru sticle sau borcane pentru mărturii pe care să le așezi pe masă ca decor.

Nu este atât de dificil să organizezi o nuntă pe placul tău, dar care să respecte un buget redus. Este o ocazie să vă împărtășiți ideile și să alegeți cea mai bună variantă pentru o nuntă perfectă, care împlinește nevoile amândurora. Urmează sfaturile noastre pentru planificarea nunții și lasă-te inspirată de produsele care te așteaptă pe site!

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.