Nuntă și botez în același timp: cum organizezi un astfel de eveniment Leave a comment

Organizarea nunții și a botezului în aceeași zi reprezintă o soluție la care foarte multe cupluri apelează atunci când bebelușul vine pe lume înainte ca părinții să fi apucat să-și unească oficial destinele.

Dacă și voi ați făcut aceeași alegere, atunci continuați să citiți. Am pregătit câteva recomandări care vă vor ajuta să organizați un eveniment de care să vă aduceți aminte cu drag peste ani.

Stabiliți mai întâi data, lista de invitați și bugetul

Să organizezi două evenimente în aceeași zi nu este, cu siguranță, un lucru ușor, mai ales atunci când trebuie să ai grijă și de un bebeluș. Nu este însă nici imposibil. Trebuie doar să vă folosiți așa cum trebuie simțul organizatoric.

Dacă niciunul dintre voi nu stă prea bine la acest capitol și nici nu aveți pe cineva de încredere căruia să-i încredințezi această sarcină, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să apelați la un organizator de evenimente.

Indiferent de cine se va ocupa de organizare, iată care sunt primele lucruri pe care va trebui să le stabiliți:

●      Data dublului eveniment

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este, bineînțeles, să stabiliți data dublului eveniment, o sarcină destul de dificilă în sine.

Cum este vorba de ceremonii religioase, trebuie să țineți cont de perioadele de post din an, când nu se pot organiza nunți și petreceri. În al doilea rând, fiți pregătiți să trebuiască să vă schimbați planurile în funcție de disponibilitatea localului dorit, a nașilor, chiar și a preotului ales.

●      Numărul de invitați

Înainte de a începe să căutați un local, ar fi indicat să stabiliți câți invitați veți avea. Ținând cont de restricțiile în vigoare și de faptul că nu aveți cum să știți cum va evolua situația pandemică, cel mai bine ar fi bine să limitați pe cât posibil numărul de persoane care vor participa la petrecere.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aveți numai 20-30 de invitați, ci doar că ați găsit scuza perfectă pentru a evita să vă petreceți una dintre cele mai fericite zile din viața voastră alături de sute de persoane pe care nu le cunoașteți.

●      Bugetul

Odată ce ați căzut de acord asupra unui număr aproximativ de invitați, puteți să stabiliți și bugetul de care aveți nevoie. Indicat ar fi să nu depășiți acest buget, dar fiți pregătiți ca acest lucru să se întâmple. Asigurați-vă că aveți un fond de rezervă la care puteți apela.

●      Localul

Următorul lucru de care trebuie să vă ocupați este să alegeți localul potrivit. Țineți cont de numărul de invitați, de meniul pe care vi-l poate pune la dispoziție, dar și disponibilitatea acestuia. De asemenea, asigurați-vă că aveți acces la o cameră în care bebelușul va putea mânca și dormi liniștit.

După alegerea localului, puteți stabili meniul, ce decorațiuni preferați, dar și la ce oră va începe petrecerea.

Alegeți nașii și biserica unde vor fi oficiate cele două ceremonii

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jnhnh

O alegere pe care trebuie să o faceți cu grijă este aceea a nașilor. Cum organizați și nunta, și botezul în aceeași zi, nu este neapărat nevoie să aveți două perechi de nași. Important este să fie persoane dragi, care știți că vă vor fi alături tot restul vieții.

În ceea ce privește biserica, va fi mai simplu dacă optați pentru una aflată în apropierea locuinței sau a localului unde va avea loc petrecerea. Vă va scuti de nevoia de a petrece mult timp pe drumuri, lucru cu atât mai important când este implicat și un bebeluș.

Stabiliți împreună cu preotul care dintre ceremonii va fi oficiată mai întâi, cea de botez sau cea de nuntă.

Trimiteți invitațiile cu cel puțin 6 săptămâni înainte de data aleasă

Sursa foto: https://indigo.com.ro/wp-content/uploads/2018/11/5583-2.jpg?x93178

O etapă importantă a procesului de planificare a unui astfel de eveniment o reprezintă alegerea invitațiilor. Nu este tocmai practic să trimiteți invitații diferite atunci când combinați două evenimente.

Este mult mai simplu să optați pentru invitații pentru nuntă și botez 2 în 1, cum sunt cele disponibile pe site-ul nostru. Dacă nu aveți un buget prea mare, nu vă faceți griji: veți găsi destule modele de invitații de nuntă ieftine, dar la fel de frumoase.

La Indigo Cards mai puteți comanda lista de invitați, meniurile, mărturiile și pungile pentru nuntă și botez, precum și plicurile pentru bani.

Tot ce trebuie să faceți este să plasați comanda și să așteptați curierul. Dacă sunteți din Cluj sau Timișoara, puteți ridica produsele comandate direct din magazinele noastre.

De regulă, invitațiile de nuntă se trimit cu cel puțin 6 săptămâni înainte de data evenimentului, așa că aveți grijă să le comandați din timp.

Cumpărați din timp ținutele și verighetele

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zkcde

Un alt aspect în reprezintă alegerea ținutelor pentru eveniment. Ar trebui să faceți asta cu cel puțin câteva luni înainte de eveniment. Mai mult ca sigur, nu veți avea timp să vă schimbați, așa că nu are sens să achiziționați două ținute diferite.

Bebelușul va avea și el nevoie de o ținută în care va merge la biserică, pe lângă cea aleasă de nași. De asemenea, ar fi bine să aveți o ținută de rezervă, în caz că se murdărește. Nu uitați să luați la voi și încălțăminte comodă.

Nici cumpărarea verighetelor nu ar trebui lăsată pe ultima sută de metri, mai ales dacă vă doriți un anumit model.

Nu uitați de muzică și fotografii

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/passionate-newlyweds-dancing_938944.htm#query=wedding%20party&position=8&from_view=search

O petrecere reușită are nevoie și de muzică bună. Fie că optați pentru un DJ sau pentru o formație, asigurați-vă că muzica ce se va auzi va fi pe gusturile voastre, dar îi va face și pe invitați să danseze.

De asemenea, căutați un fotograf bun, care să știe să surprindă toate acele momente prețioase de care veți dori să vă amintiți peste ani.

Nimeni nu spune că organizarea nunții și a botezului în aceeași zi va fi un proces ușor sau deosebit de plăcut. Nu este însă nici ceva imposibil de făcut. Organizați-vă, împărțiți sarcinile și nu lăsați totul pe ultima sută de metri. Cu puțin efort, veți reuși cu siguranță să aveți parte de o zi de neuitat.

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.