Tematica nunții tale – sfaturi și idei Leave a comment

O nuntă în stil rustic, vintage sau medieval? Când există atât de multe tematici, poate fi extrem de greu să o alegi pe cea potrivită pentru nunta ta. Însă, pentru a înțelege mai bine care este scopul unei tematici și care sunt cele mai inspirate opțiuni, îți venim în ajutor cu un mini-ghid în care răspundem la toate întrebările tale.

De ce ai nevoie de o tematică pentru nunta ta?

Tematica nunții reflectă, de fapt, imaginea de ansamblu a întregului eveniment. În funcție de tema aleasă, vei ști cum să alegi meniul și muzica, astfel încât să creezi atmosfera mult dorită.

În plus, tematica va fi ghidul suprem pentru alegerea invitațiilor, a decorațiunilor, a aranjamentelor florale și a mărturiilor. Cu ajutorul unei tematici bine alese, nunta ta va avea un aspect estetic unitar, iar în același timp invitații își vor putea face o idee despre dress code și despre întreaga atmosferă.

Totodată, conceptul nunții ar trebui să reflecte povestea voastră de dragoste și să vă pună în evidență personalitatea.

Cum poți alege o tematică pentru nunta ta?

Pentru a alege o temă specială pentru nunta ta, te poți gândi la câteva detalii aparte din relația ta de cuplu. Spre exemplu, te poți gândi la locul în care ți-ai cunoscut partenerul, la prima voastră întâlnire, la activitățile pe care le faceți împreună sau chiar la prima vacanță împreună. Dacă sunteți pasionați de călătorii, puteți opta pentru o nuntă cu o tematică pariziană sau pentru o nuntă în stil italian.

Un alt detaliu care te-ar putea inspira ar fi stilul vostru vestimentar. Preferi ținutele formale sau cele casual? În funcție de aceste preferințe, puteți decide amândoi dacă vă doriți o nuntă cu o tematică formală sau relaxată.

De asemenea, poți ține cont și de felurile de mâncare care vă plac, iar în funcție de acest detaliu poți alege un meniu special. Spre exemplu, poți opta pentru un meniu pe bază de fructe de mare, optând pentru o nuntă în aer liber, pe plajă.

Discută cu partenerul tău și descoperiți împreună lucruri pe care le aveți în comun. Fiecare detaliu poate fi o sursă de inspirație, așa că poți pune pe foaie toate lucrurile frumoase care te leagă de persoana iubită.

Ce factori pot influența alegerea tematicii?

Înainte de a alege o tematică pentru nunta ta, trebuie să iei în calcul mai mulți factori, care pot influența organizarea petrecerii.

Locația

Locația are un rol important în alegerea unei tematici pentru nuntă. Dacă îți dorești o petrecere în aer liber, aproape de natură, trebuie să găsești locul potrivit. Iar dacă visezi la o nuntă în stil medieval, trebuie să te asiguri că găsești un castel sau un conac potrivit pentru petrecerea ta care să aibă o sală de evenimente disponibilă.

Totodată, trebuie să iei în calcul mai mulți factori privind locația: estetica locului, restaurantul, capacitatea acestuia, serviciile disponibile și distanța dintre locație și oraș.

Cromatica

Paleta de culori te poate ajuta să alegi mai ușor o tematică pentru nunta ta. În primul rând, va trebui să te gândești la culorile pe care le porți de obicei, la nuanțele care te inspiră și la stările pe care ți le transmit anumite mixuri de culori. Discută cu partenerul tău și stabiliți împreună o paletă de culori care să se potrivească perfect cu ținutele voastre, cu tortul, aranjamentele florale, fețele de masă și restul decorațiunilor. Dacă sunteți atrași de culorile arămii, cum ar fi tonurile de maro, roșu, galben și portocaliu, atunci poți alege o nuntă cu o tematică de toamnă. Odată ce ai stabilit o paletă de culori, îți va fi mult mai ușor să alegi un concept pentru petrecere.

Sezonul nunții tale

O nuntă în aer liber în mijlocul iernii nu ar fi o idee bună. Așa că trebuie să ții cont de sezonul în care vrei să organizezi marele eveniment, astfel încât să poți alege o tematică potrivită. Vremea poate fi un factor capricios care îți poate strica atmosfera și îți poate da peste cap toate planurile. Spre exemplu, dacă îți dorești o nuntă vara, poți alege o grădină superbă sau poți organiza o petrecere pe plajă, profitând de soare și de zilele calde.

Bugetul

Poate că îți dorești o nuntă extravagantă, cu mulți invitați, într-o locație de vis, însă, nu uita să te gândești și la bugetul de care dispui. Pentru ca planurile tale de nuntă să iasă așa cum îți dorești este important să ții cont de posibilitățile financiare. Apoi, în funcție de buget, poți alege o locație și ulterior o tematică potrivită.

Dacă ai un buget restrâns, te poți orienta către o petrecere cu temă rustică sau pentru o petrecere în grădină, unde costurile ar fi mai reduse decât în cazul unei nunți la castel.

De unde te poți inspira?

Chiar dacă ai stabilit bugetul și ai găsit locația perfectă, uneori, poate fi destul de dificil să alegi o tematică potrivită pentru nunta ta. Așa că dacă ai nevoie de inspirație, iată ce poți face:

Caută idei pe internet

Mediul online este plin de idei și de sugestii pentru diferite tematici de nuntă. Așa că rezervă-ți câteva ore din timpul tău și caută pe internet fotografii și filmări de la diferite nunți, chiar și din afara țării. Te poți inspira de pe rețelele de socializare, de pe Pinterest, de pe blogurile de specialitate sau chiar și de pe site-urile fotografilor de evenimente.

Cumpără reviste pentru mirese

Revistele pentru mirese sunt făcute pentru a-ți servi ca sursă de inspirație. Profită de creativitatea vizuală a editorilor și descoperă cu ajutorul lor idei noi, sfaturi și sugestii care te-ar putea inspira să organizezi cea mai frumoasă nuntă.

Uită-te la fotografii mai vechi

De multe ori, vechile amintiri îți pot stârni stări de nostalgie, dar, în același timp, te pot inspira pentru a alege o tematică pentru nuntă. Dacă tu și partenerul tău ați păstrat fotografii din vacanțe, suvenire sau bilete de avion, te poți gândi la toate aceste elemente pentru a-ți da seama ce îți place să faci cel mai mult alături de persoana iubită. De aici, va fi doar un pas pentru stabilirea unei teme pentru marele eveniment.

Alege o tematică pentru nuntă care să fie atât pe placul tău, cât și pe gustul partenerului tău. Este important ca tematica aleasă să scoată în evidență personalitatea voastră sau interesele comune. Alege o temă care să-ți facă inima să zâmbească și să îți permită să creezi o atmosferă de poveste pentru invitații tăi. Și, mai ales, să reflecte cât mai bine povestea voastră de dragoste.

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.