Nu încape îndoială că orice cuplu își dorește ca ziua nunții să fie una feerică, în care să-și vadă toate visele împlinite. Întreaga experiență a nunții și semnificațiile acesteia trebuie să se materializeze exact așa cum vă imaginați. Dacă anumite persoane își doresc o nuntă glamour sau cu specific clasic, altele adoră estetica naturală și își doresc să organizeze o nuntă care să le reflecte întocmai personalitatea și gusturile.
Dacă și vouă vă saltă inima de bucurie atunci când petreceți timp în natură, dacă vă place stilul simplu și autentic, atunci cu siguranță o nuntă rustică este pentru voi! Asta înseamnă că veți prefera cadrele naturale în defavoarea celor luxuriante și că în loc de sclipici și fast veți alege să creați singuri propriile decorațiuni, folosind materiale naturale. Dacă aceste detalii vă descriu perfect preferințele, te invităm să descoperi în articolul următor ce presupune o nuntă rustică și cum poți crea un cadru de vis pentru această zi importantă pentru voi!
Ce presupune o nuntă cu tematică rustică?
Stilul rustic este unul în tendințe, fiind popular atât în modă, cât și în designul interior sau ca tematică a nunții. Senzația generală pe care o oferă este una familiară, care romantizează imaginea vieții rurale și care se bucură de un stil simplu, cu aer pastoral. Iată ce presupune tematica de nuntă rustică!
Cadru natural al petrecerii de nuntă
Tematica de nuntă rustică pune accentul pe un cadru de nuntă cât mai natural. Pentru o nuntă rustică ai la dispoziție o mulțime de variante care să te ajute să-ți creeze cele mai fermecătoare amintiri. O ceremonie rustică se poate desfășura chiar și pe plajă, într-un cadru boem, într-o locație rurală, departe de oraș sau chiar și într-un castel, dacă dorești să acorzi nunții tale o notă mai fastuoasă.
Elemente naturale de decor
Nunta rustică pune accentul pe elementele naturale de decor. Prin urmare, decorul unei nunți rustice va avea la bază materiale naturale precum lemnul, piatra și pânza. O parte importantă a stilului rustic este estomparea graniței dintre interior și exterior cu ajutorul unor elemente naturale lemnoase, care decorează spațiile interioare și care îmbracă spațiile exterioare.
Proiectele DIY în defavoarea celor moderne
Ca o reacție împotriva lumii moderne, în care totul este produs în masă și nimic nu are o notă originală și definitorie, designul rustic încorporează piese lucrate manual, unice și pline de caracter. Astfel, o nuntă rustică nu va fi una care tinde să atingă perfecțiunea, ci una în care se va observa atingerea umană și nota personală oferită întregului decor.
Paleta cromatică neutră
Recreând nuanțele oferite de natură, paleta de culori pentru o nuntă rustică trebuie să fie una naturală, cu tonuri pământii și neutre. Chiar dacă această paletă cromatică poate suna limitativ, există o mulțime de culori și nuanțe cu care te poți juca pentru a respecta tematica nunții întocmai.
Sursa foto: Shutterstock
Organizarea unei nunți rustice
Dacă tu și jumătatea ta v-ați hotărât să vă căsătoriți printr-o ceremonie inspirată în totalitate de estetica rustică, atunci va fi nevoie să respectați anumite etape pentru a reuși să creați un cadru de vis pentru cea mai importantă zi din viața voastră. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le luați în considerare pentru o nuntă rustică tradițională!
Alegerea locației pentru nunta rustică
Așa cum menționam anterior, locația unei nunți rustice nu se cere a fi una elegantă. Un ballroom decorat într-un stil modern sau un restaurant mult prea luxos vor ridica destule probleme în amenajarea unui spațiu în stil rustic. Așadar, ideal ar fi să iei în considerare organizarea nunții într-un hambar, un han, o cramă, o cabană de munte sau un conac. Practic, elementul cheie de decor pe care trebuie să-l consideri atunci când alegi locația pentru o nuntă rustică este, în mod definitoriu, lemnul.
Trimiterea invitațiilor cu tematică rustică
Invitațiile de nuntă, meniurile și place card-urile nu vor face nici acestea notă discordantă într-un decor rustic, motiv pentru care acestea trebuie realizate în același stil natural și original. Hârtia reciclată, sforile, sigiliile de ceară pentru invitații, textele pentru invitațiile de nuntă și elementele florale în nuanțe pastel sunt idei pe care trebuie să le iei în considerare în realizarea invitațiilor și a tuturor elementelor de papetărie, pentru o nuntă rustică memorabilă.
Selectarea decorului pentru o tematică rustică de nuntă
Există atât de multe opțiuni atunci când vine vorba despre decorațiunile pentru o nuntă rustică, cu atât mai mult cu cât organizarea unui astfel de eveniment îți oferă oportunitatea de a crea propriile decorațiuni. Tot ce trebuie să-ți amintești este că simplitatea este cea care face o nuntă rustică să strălucească.
Favorizează tonurile naturale și pământii, luând în același timp ca reper și sezonul în care organizați nunta. De pildă, dacă vorbim despre organizarea unei nunți toamna, poți miza pentru culorile recoltelor, în timp ce o nuntă în aer liber primăvara poate fi inspirată de pasteluri specifice anotimpului.
De asemenea, nunta rustică presupune prezența naturalului, motiv pentru care lemnul și elementele naturale trebuie să se regăsească în decorul nunții. Fie că vorbim despre sticlele mărturii pentru nuntă, suporturile pentru pahare și pentru lumânări, meniuri sau aranjamentele florale, detaliile naturale precum lemnul, iuta, pânza, bumbacul, lumânările sau spicele de grâu pot face minuni din punct de vedere vizual.
Sursa foto: Shutterstock
Accentuarea surselor de iluminat
Iluminarea subtilă și romantică poate transforma cadrul nunții într-un decor de basm. Ia în considerare plasarea unor lumânări albe simple de-a lungul aleilor, felinarele sau lumânările în interiorul borcanelor suspendate. De asemenea, agățarea perdelelor de lumini sau a ghirlandelor cu becuri luminoase în jurul grinzilor sau copacilor poate adăuga o strălucire caldă decorului nunții.
Integrarea florilor pentru decorul nunții
Atât buchetul miresei, cât și toate elementele florale prezente la nuntă rustică de vis trebuie să inspire naturalețe. Așadar, florile de câmp sunt, în mod evident, cea mai inspirată alegere și, fără doar și poate, o variantă mai puțin costisitoare, dacă vrei să știi cum organizezi o nuntă cu bani puțini.
Florile din bumbac, bujorii în nuanțe pastel, levănțica sau florile de nu-mă-uita sunt variante cu adevărat spectaculoase pentru decorul unei nunți rustice. Discută cu florarul ales despre tematica evenimentului și stabilește exact care sunt dorințele tale.
Alegerea meniului pentru nunta rustică
Nunta rustică se numără printre puținele nunți la care nu trebuie să faci rabat de la preparate tradiționale, pentru că aici se vor regăsi în totalitate. Poți include în meniul de la nuntă preparate din carne de vânat, bucate tradiționale românești precum răciturile și sarmalele, preparate din pește și multe alte bunătăți. Un meniu tradițional rustic nu înseamnă că mâncarea nu poate arăta elegant, căci plating-ul poate fi demn de un restaurant de lux.
Tortul de nuntă, unul dintre elementele principale în organizarea nunții, poate fi decorat chiar de către tine, cu un strop de imaginație. Posibilitățile sunt variate, de la decorațiuni cu frunze și flori naturale, până la o textură exterioară apropiată de natură, care imită lemnul. De asemenea, candy bar-ul de la o nuntă rustică oferă posibilitatea de a jongla cu o multitudine de bunătăți, de la delicioase preparate cu mere și scorțișoară, până la mini plăcinte cu dovleac, bezele în nuanțe pastelate, cupcakes cu diferite arome naturale și prăjituri de casă apetisante.
Sursa foto: Shutterstock
Nuntă rustică: 5 idei pentru un cadru de vis
Pe baza informațiilor menționate anterior în articol, ne dorim să te inspirăm și cu cele mai deosebite idei pentru o nuntă rustică memorabilă. Iată propunerile noastre pentru un cadru de vis în cea mai importantă zi din viața ta!
-
Nuntă cu tematică rustică în grădină
Ce poate fi mai frumos decât o nuntă rustică sărbătorită în mijlocul naturii, într-o grădină plină de verdeață? Mesele și scaunele din lemn, textilele în nuanțe neutre, ghirlandele de lumini și florile de sezon sunt doar câteva dintre detaliile pe care trebuie să le iei în considerare.
Sursa foto: Shutterstock
-
Nuntă rustică tradițională într-un vechi han
Un han poate fi una dintre cele mai inspirate locații pentru o nuntă rustică. Aspectul vintage al meselor și scaunelor, alături de luminile romantice, florile de câmp și suporturile din lemn pentru veselă sunt detalii care cu siguranță vor aduce un plus estetic unei nunți în stil rustic.
Sursa foto: Shutterstock
-
Nuntă rustică la poalele muntelui
Cadrele naturale sunt cele care fac deliciul nunților în stil rustic, motiv pentru care o nuntă rustică la poalele muntelui poate fi una dintre cele mai inspirate idei. Elementele naturale precum lemnul și piatra, aranjamentele florale în nuanțe pastel, luminile și culorile neutre vor crea un cadru de vis pentru acest eveniment.
Sursa foto: Shutterstock
-
Nuntă cu tematică rustică la cramă
În topul locațiilor pentru o nuntă rustică de vis se numără și cramele. Optează și tu pentru o astfel de locație, în care boltele de viță de vie, tonurile de cărămidă, suporturile de lumânări din cupru și detaliile din lemn vor face deliciul decorului de nuntă.
Sursa foto: Shutterstock
-
Nuntă rustică tradițională în hambar
Ce ai spune dacă ai organiza nunta într-un hambar? Noi spunem că este o idee excelentă pentru o nuntă rustică tradițională! Cu atât mai mult cu cât vei opta pentru numeroase ghirlande luminoase, felinare, aranjamente din flori de sezon și o paletă cromatică neutră.
Sursa foto: Shutterstock
O nuntă rustică memorabilă se află în topul preferințelor tale? Atunci cu siguranță acest articol va reprezenta o reală sursă de inspirație pentru cea mai importantă zi din viața ta. Știi deja când și cum se trimit invitațiile la nuntă, așa că nu mai rămâne decât să pui la punct toate detaliile legate de organizare, să întocmești lista de invitați pentru nuntă și să creezi acel cadru de vis pentru ziua cea mare!