Cum să planifici o nuntă iarna: sfaturi și idei Leave a comment

Ai hotărât să organizezi cel mai important eveniment din viața ta în timpul iernii? Deși nu este un anotimp popular pentru o nuntă, există numeroase cupluri care vor să-și unească destinele într-o lună din sezonul rece. Nu putem decât să te felicităm pentru această alegere! Nu te gândi, însă că principalul impediment este frigul. Cu puțină răbdare și cu accesoriile potrivite, poți să organizezi o nuntă de vis. Află cum să planifici o nuntă iarna, ținând cont de următoarele sfaturi și idei utile!

Caută ținute de nuntă adecvate sezonului

Femeile se gândesc adesea că nu o să mai poată purta rochia de mireasă la care au visat încă din copilărie. Nimic mai fals! Dacă vei fi mireasă, nu trebuie să eviți modelul preferat, doar pentru că temperaturile sunt scăzute. Totuși, trebuie să ai grijă la accesorizare.

Chiar dacă poți alege aceeași rochie minunată cu umeri goi sau cu spatele gol, asigură-te că adaptezi ținuta la anotimp. Astfel, adaugă peste rochie o capă sau un șal călduros, din blană. În acest fel, îți protejezi corpul.

În ceea ce privește încălțămintea, înlocuiește sandalele decupate cu o pereche de botine comode și călduroase care îți permit să dansezi în voie. Mirele poate să poarte un palton lung, din lână, peste costum.

Gândește-te la mărturiile potrivite

Te căsătorești iarna? Dacă da, poți să ai în vedere achiziționarea mărturiilor de nuntă pe care să le alegi în ton cu vremea de afară. Ar fi bine să cumperi sticle pentru mărturii, pe care să le umpli cu drajeuri, condimente sau bombonele. De asemenea, sticluțele pot conține și mici crenguțe de brad sau fulgi de nea care vor încânta invitații de la nuntă.

În plus, le poți oferi oaspeților prezenți la eveniment și seturi de căni pentru ciocolată caldă sau vin fiert. În cazul în care se apropie Sărbătorile de iarnă, scrie pe un bilețel un mesaj cu o urare pe care să-l introduci într-o mărturie din sticlă.

Investește într-un buchet de mireasă special

Și buchetul de mireasă poate să fie ales conform sezonului rece. De exemplu, caută un atelier floral care îți pune la dispoziție flori proaspete, de sezon. Cele mai populare opțiuni pentru iarnă sunt cameliile, calele, gardeniile sau trandafirii, flori care pot fi incluse în buchetul de nuntă.

Desigur, pentru un buchet cu adevărat special, adaugă și mici accente specifice anotimpului rece precum florile uscate, conurile de dimensiuni mici sau crenguțele de brad. Vei obține un aranjament care atrage atenția.

Nu uita nici de invitațiile de nuntă

După ce ai creat lista de invitați pentru nuntă, la fel de importante sunt și invitațiile pe care le oferi. Din acest motiv, poți opta pentru invitații de nuntă în ton cu sezonul. Ai ales un decor cu tema iernii? Caută invitații care includ imagini cu peisaje de iarnă.

În schimb, dacă îți dorești un decor elegant, merită să investești în invitații clasice din care să nu lipsească nuanțele de auriu și argintiu. La fel de potrivite sunt și invitațiile de nuntă cu model vintage.

Creează un decor cu elemente de iarnă

Fiindcă îți dorești un decor de poveste, poți să apelezi la elementele de iarnă. În ceea ce privește amenajarea restaurantului, poți opta pentru un cadru care anunță Sărbătorile.

Pune accent pe lumânările parfumate și pe aranjamentele specifice iernii. Sunt recomandate globurile aurii sau argintii, conurile de brad, dar și crenguțele pe care le poți așeza pe masă sau în aranjamentele florale. Desigur, contează și care este tematica nunții tale.

Stabilește un meniu potrivit pentru iarnă

Deși poți alege orice meniu vrei pentru o nuntă organizată iarnă, poți să stabilești și feluri de mâncare speciale. O nuntă organizată în sezonul rece îți dă șansa de a jongla cu preparatele culinare.

Dacă te căsătorești iarna, poți include în meniu și preparate calde și tradiționale, precum supele, tocănițele sau budincile. Aceste opțiuni sunt perfecte dacă te bucuri de o nuntă rustică.

Gândește-te și la anumite opțiuni în ceea ce privește băuturile pe care invitații la nuntă le vor aprecia dacă au nevoie să se încălzească. Ceai, ciocolată caldă sau vin fiert?

Organizează luna de miere într-o regiune însorită

Poate că nu te-ai gândit ce vei face după marele eveniment. Totuși, dacă organizezi nunta iarna și nu vrei să mergi la munte în luna de miere, caută o regiune însorită de care să te bucuri alături de partener.

Cele mai recomandate opțiuni sunt insulele care te ajută să scapi de zilele friguroase. În schimb, această vacanță merită să fie planificată din timp ca să te asiguri că găsești bilete de avion sau spații de cazare dorite.

Iarna este un anotimp minunat pentru o nuntă originală de care invitații vor fi încântați. Ține cont de sugestiile noastre și sfidează vremea de afară. Vei obține un eveniment pe care o să ți-l amintești toată viața!

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.