Lista de invitați pentru nuntă: Cum o faci și de ce e importantă Leave a comment

Să decizi pe cine inviți sau nu la nuntă poate fi una dintre cele mai puțin plăcute etape ale organizării acestui eveniment. În teorie, ar trebui să fie ceva simplu de făcut: inviți persoanele pe care le vrei alături de tine în ziua cea mare. În realitate, rareori este acest proces atât de simplu.

Pentru că vrem ca organizarea nunții tale să decurgă fără probleme, am pregătit un mic ghid care te va ajuta să alcătuiești o listă de invitați ca un profesionist.

De ce ai nevoie de o listă de invitați

Sursa foto: https://indigo.com.ro/lista-invitati-romantic-12

Oricât de mult ți-ai dori, nu poți pur și simplu să dai sfoară-n țară că te pregătești de nuntă și să aștepți să vezi cine decide să-ți fie alături. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le stabilești este numărul de persoane pe care le vei invita.

Chiar dacă nu poți să știi de la început numărul exact, ai nevoie măcar de unul aproximativ, iar asta din mai multe motive. Iată doar câteva dintre acestea:

  • Pentru a putea găsi localul potrivit;
  • Pentru a stabili de câte meniuri veți avea nevoie;
  • Pentru a putea comanda un număr suficient de invitații de nuntă;
  • Pentru a putea comanda mărturiile și pungile de nuntă;
  • Pentru a face planul meselor.

De ce trebuie să ții cont atunci când faci lista de invitați

Sursa foto: https://indigo.com.ro/lista-invitati-haios-6

Sunt câteva criterii după care ar trebui să te ghidezi atunci când faci lista de invitați; te vor ajuta cu siguranță să simplifici tot acest proces:

  • Ce tip de nuntă vă doriți – dacă vreți o nuntă mică, atunci cu siguranță nu veți putea invita toate rudele, prietenii din copilărie, colegii muncă și toate cunoștințele pe care le aveți.
  • Bugetul de care dispuneți – probabil că aveți deja o idee cu privire la suma pe care vă puteți permite să o cheltuiți pentru organizarea nunții; țineți cont de acest lucru când faceți lista de invitați deoarece cu cât este mai mare numărul lor, cu atât mai mulți bani va trebui să alocați pentru închirierea localului, meniuri, invitații și mărturii de nuntă, chiar și transport în unele cazuri.
  • Localul unde se va desfășura petrecerea – după cum am menționat mai sus, alegerea localului se va face în funcție de numărul de invitați; poate însă doriți neapărat să faceți petrecerea de nuntă chiar în restaurantul în care ați avut prima întâlnire; în astfel de cazuri, capacitatea acestuia este un detaliu de care trebuie să țineți cont;
  • Invitații vor participa singuri sau însoțiți – poate pe lista voastră se află 50 de nume, însă dacă fiecare persoană vine însoțită de cel puțin încă una, atunci numărul se dublează; ține cont și de faptul că unii dintre ei vor dori să-și ia și copiii cu ei la nuntă;
  • Cât de bine cunoști persoanele respective – dacă organizezi o nuntă mare, atunci probabil pe listă se vor regăsi și persoane pe care nu le-ai văzut în viața ta, dar care au fost invitate pentru că ”sunt datoare”; dacă vrei o nuntă mai intimă, lista de invitați ar trebui să includă doar familia, rudele și prietenii apropiați;
  • Cum se vor comporta la nuntă – știm cu toții persoane care au tendința să aibă un comportament nu tocmai potrivit la evenimente; ia în calcul dacă ești sau nu dispusă să-ți asumi riscul ca acestea să provoace un incident și în ziua nunții tale.

Ce pași ar trebui să urmezi

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jjpmn

Odată ce ai stabilit criteriile după care te vei ghida în alcătuirea listei de invitați pentru nuntă, poți începe să te ocupi de ea. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmezi:

1.    Fă câteva liste preliminare

Începe prin a face liste preliminare; în principiu, tu și viitorul soț ar trebui să vă ocupați de asta. Dacă vă consultați cu părinții sau pur și simplu le cereți și lor să facă propriile liste, este decizia voastră.

2.    Combină listele și începe să tai din nume

Odată ce aceste liste vor fi combinate, vei descoperi mai mult ca sigur că numărul persoanelor este mult mai mare decât intenționezi să inviți. Este momentul să începi să elimini dintre ei. Familia, rudele apropiate și prietenii vor rămâne cu siguranță pe listă.

Dar cum rămâne cu vecinii, rudele îndepărtate, colegii de muncă, cunoștințele și toate acele persoane care ar veni doar din obligație? Răspunsul depinde de cât de mare intenționezi să fie nunta pe care o organizezi. Ține cont de criteriile menționate mai sus și cu siguranță lista va deveni mai scurtă.

3.    Stabilește data până la care se vor face confirmările

Decide care este data limită până la care trebuie să aveți un număr final de invitați. Aceasta va fi trecută pe invitație, alături de numerele de telefon ori adresele de e-mail la care invitații pot confirma că vor participa la nuntă. Nu uita să le ceri să precizeze și dacă vor veni sau nu însoțiți.

4.    Comandă invitațiile

Odată ce ai o listă de invitați, poți comanda invitațiile de nuntă. Fie că vrei un model mai romantic, unul amuzant sau unul clasic, vei găsi ceva care să-ți placă pe site-ul nostru. Tot ce trebuie să faci este să alegi modelul preferat, să ne spui ce text ce îți dorești și în câteva zile vei primi prin curier invitațiile tale.

Chiar dacă bugetul tău nu este prea mare, nu-ți face griji. Vei găsi pe indigo.com.ro și suficiente modele de invitații de nuntă ieftine. Comanda o vei achita când vei primi coletul.

Pentru clienții care caută invitații de nuntă în Cluj sau Timișoara, avem o veste bună: pot ridica produsele direct din magazinele noastre, fără a mai plăti taxa de transport.

5.    Trimite invitațiile

Încearcă să trimiți invitațiile cu cel puțin două luni înainte de nuntă. În acest fel, invitații vor avea suficient timp la dispoziție pentru a decide dacă pot să participe sau nu și pentru a-și confirma prezența.

6.    Fă o listă finală de invitați

Așteaptă câteva zile după data limită pentru confirmări înainte de a face o listă finală de invitați. S-ar putea să mai fie câteva persoane care să-și aducă aminte de acest detaliu în ultimul moment.

Odată ce ai toate numele persoanelor care vor participa la nuntă, vei găsi la Indigo Cards o gamă variată de liste de invitați și tot cei ai nevoie pentru a face mărturiile de nuntă.

Cu puțină organizare, te poți asigura că ai o listă finală a invitaților ce-ți vor fi alături în ziua cea mare în timp util și cu cât mai puțină bătaie de cap. Important este să decizi de la început cât de mare îți dorești să fie nunta. Este detaliul de care depind mare parte dintre deciziile pe care le vei lua, inclusiv cea referitoare la persoanele pe care le vei invita sau nu.

Nu uita că tu și viitorul soț sunteți personajele principale ale acestui eveniment, așa că dorințele voastre sunt singurele de care trebuie să țineți cont.

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.