Nunta în aer liber: sfaturi și idei de organizare Leave a comment

Dacă abia aștepți să te căsătorești, merită să pui la punct toate detaliile. Ce ai spune dacă ai lua în calcul organizarea unei nunți în aer liber? Deși în trecut această opțiune nu era des luată în calcul, în ultima vreme petrecerile în aer liber se bucură de o popularitate imensă.

Nunta în aer liber îți oferă numeroase avantaje, dar vine însoțită și de câteva provocări. În cazul în care ai luat în calcul organizarea unui astfel de eveniment unic, îți punem la dispoziție sfaturi utile și idei de organizare, pentru o nuntă ca la carte!

Alege o locație de vis

Atunci când decizi să organizezi o nuntă în aer liber, primul pas este alegerea locației. Din fericire, niciun restaurant nu se poate compara cu frumusețea naturii, așa că o ceremonie în aer liber este perfectă atât pentru miri, cât și pentru invitați. Nu știi ce sugestii să iei în calcul?

Ei bine, te poți căsători într-un simplu cort amplasat în natură, pe un ponton sau chiar pe o plajă liniștită, unde să sărbătorești alături de cei dragi. O altă idee este închirierea unui spațiu într-o livadă sau o pădure.

Ai nevoie de o variantă accesibilă? Organizează-ți nunta în grădină! Dacă te bucuri de o grădină spațioasă și potrivită pentru numărul de invitați la care te-ai gândit, ai șansa să-ți organizezi nunta în propria curte. Această variantă este intimă și contribuie la micșorarea costurilor pentru nuntă.

Gândește-te la numărul de invitați

Când organizezi nunta în aer liber, ia în calcul și numărul invitaților pe care îi dorești alături în această zi specială. Deși un spațiu deschis îți permite să chemi numeroși oaspeți la nuntă, ar fi bine ca acesta să fie aerisit, astfel încât toată lumea să se simtă bine.

În consecință, dacă nu te-ai gândit la o nuntă mare, un eveniment în aer liber care să nu depășească 50-60 de invitați este ideal.

Nu uita de tematica nunții

Nu știi ce idei să alegi pentru tematica nunții? Pentru că vorbim despre un eveniment în aer liber, poți să-ți îndrepți atenția către flori, natură sau copaci și să optezi pentru accesorii rustice.

Sunt ofertante și temele speciale și elegante, așa că merită să te inspiri din tematica de nuntă a anilor ‘20. Desigur, trebuie să ții cont și de anotimpul în care te căsătorești. O nuntă în aer liber în lunile de iarnă nu reprezintă o idee bună, mai ales că vremea poate fi un factor capricios. Cu toate acestea, când temperaturile sunt acceptabile, poți să organizezi nunta într-o grădina superbă sau chiar pe plajă.

Oferă invitațiile

Pentru că abia aștepți ca persoanele dragi să fie lângă tine la acest eveniment, trebuie să te ocupi și de lista de invitați pentru nuntă. Acesta este un pas esențial în organizarea nunții în aer liber pentru a afla câți oameni participă. Alege invitații de nuntă în funcție de preferințele personale sau de decor și nu uita să precizezi oaspeților că vor participa la o nuntă în aer liber. Pe lângă invitațiile de nuntă, poți opta pentru mărturii elegante, pe care invitații să le ia acasă după petrecere.

Stabilește meniul și decorul

Nunțile în aer liber nu sunt pretențioase, însă este nevoie să pui la punct cele mai gustoase meniuri și să decizi asupra decorului. Continuă organizarea nunții cu alegerea unui meniu de tip bufet care funcționează în acest caz.

Mâncărurile pot fi servite rapid, iar candybarul este excelent, indiferent dacă mergi pe varianta fursecurilor, a prăjiturilor sau a tartelor cu fructe. Meniul pentru o nuntă în aer liber nu trebuie să fie sofisticat, așa că pune accent pe antreuri ușoare, bazate pe legume, fripturi, peste sau brânzeturi.

În ceea ce privește decorul, pentru o nuntă în aer liber se potrivesc de minune ghirlandele luminoase și felinarele pentru că oferă o atmosferă intimă. La fel de potrivite sunt și florile, stâlpii decorativi, covorul roșu și mesele de cocktail.

Optează pentru cei mai buni fotografi

Nunta în aer liber le oferă fotografilor cadrul perfect pentru crearea celor mai frumoase amintiri pentru tine și invitații tăi. Lumina naturală joacă un rol esențial în realizarea fotografiilor de nuntă, fotografii pe care le vei privi cu drag peste ani, datorită peisajelor care-ți taie răsuflarea.

Fie că organizezi nunta pe plajă, pe malul lacului sau în propria grădină, alege serviciile unui fotograf profesionist și a unui videograf care nu te vor dezamăgi. Furnizorii de servicii pentru nuntă sunt extrem de importanți pentru organizarea unei nunți perfecte!

Mizează pe formațiile care cântă live

O trupă care cântă live este soluția optimă pentru o nuntă în aer liber! Găsește formația preferată, asigură-te că este liberă la data la care te căsătorești și bucură-te de distracție și voie bună!

Asigură-te că ai suficient spațiu între mese, care să le permită oaspeților să danseze în voie la nunta pe care nu o s-o uiți niciodată.

Investește în ținuta pentru nuntă

Mirele și mireasa sunt în centrul atenției la nuntă, așa că ținutele lor sunt foarte importante. Spre deosebire de nunțile care au loc în interior, petrecerea în aer liber îți dă șansa să fii mai relaxat și în ceea ce privește vestimentația.

Așadar, miresele își pot îndrepta atenția către rochiile mini sau midi, în stil boho chic. O rochie lejeră le permite să danseze în voie și să aibă libertate de mișcare. Nici mirii nu au nevoie de papion sau cravată, ci de un costum croit impecabil, în nuanța preferată.

Nu te lăsa intimidat de vreme

Înainte de a planifica o nuntă în aer liber, te gândești, inevitabil, la vreme. Deși în sezonul cald apar mai rar ploi, vremea este imprevizibilă, așa că te poți feri de micile neplăceri. Dacă ai ales o locație de nuntă, interesează-te dacă îți pune la dispoziție niște prelate care să acopere zona meselor.

În caz contrar, te poți gândi la închirierea unei prelate pe durata evenimentului. În plus, poate fi vorba și despre o pană de curent, așa că este util un generator perfect funcțional. Te gândești la femeile care vin pe tocuri la nuntă în aer liber? Există și soluția pavajelor, care se pot instala din loc în loc, către zonele care duc spre mese.

Ține cont de aceste sugestii și bucură-te de cea mai frumoasă nuntă în aer liber!

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.