Organizarea nunții în 2022: Idei, sfaturi, reguli de respectat Leave a comment

Organizarea nunții în 2022 poate fi o reală provocare. Sunt multe aspecte de care să ții cont printre care restricțiile cauzate de pandemie precum numărul maxim de invitați admis. În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi și recomandări utile astfel încât nunta să aibă loc așa cum ți-ai dorit respectând toate măsurile impuse.

Organizarea nunții în 2022: Idei, sfaturi, reguli de respectat

Cum organizez o nuntă?

Pe cont propriu

Cu ajutorul unui wedding planner

Care sunt etapele planificării

Data nunții

Buget

Număr invitați

Locația

Idei pentru tematica nunții tale

Nunta pe plajă

Nunta la munte

Nunta la grădina botanică

Nunta la restaurant

Reguli de respectat

Cum organizez o nuntă?

Cum se organizează o nuntă? Ai două opțiuni la îndemână. Fie te ocupi personal, fie angajezi un wedding planner care să se ocupe de toate aspectele care țin de organizare în așa fel încât să îți satisfacă toate cerințele. Organizarea nunții de la A la Z presupune foarte multă implicare, așa că dacă nu ai suficient timp la dispoziție, îți recomandăm să apelezi la un specialist.

Pe cont propriu

Dacă alegi să îți organizezi noaptea specială pe cont propriu, va trebui să începi cu o listă pentru nuntă. Trebuie să te ocupi de fiecare element în parte, pe rând, astfel încât să te asiguri că evenimentul va fi de succes. Sunt multe lucruri necesare pentru o nuntă în general, însă dacă vrei anumite elemente speciale precum invitații personalizate, va trebui să îți aloci suficient timp pentru pregătirea lor.

Mai jos, îți vom elabora etapele organizării unei nunți. Va trebui să te ocupi personal de rezervarea unei locații și găsirea unui band sau a unui DJ pentru momentele muzicale. În funcție de dorințele tale, pregătirile pentru nuntă se pot întinde pe luni întregi în care e necesar să te asiguri că nimic nu îți va strica planurile. Poți să te inspiri pentru idei de nuntă de pe internet, atât timp cât respecți condițiile pandemice.

Cu ajutorul unui wedding planner

Dacă decizi să angajezi un wedding planner, o mare parte din stresul tău va fi eliminat. Pentru a face acest lucru ai nevoie însă de un buget suficient de mare, însă un organizator de nuntă poate face rost de elemente decorative și chiar rezervări la un preț redus prin conexiunile sale. Consultă ofertele mai multor organizatori pentru a conveni asupra celei mai avantajoase.

Care sunt etapele planificării

Sursa: https://www.pexels.com/photo/wedding-couple-figurine-2226/

Data nunții

Pentru organizarea nunții este important să ai în vedere datele din calendarul religios, astfel încât să nu se suprapună cu perioada postului sau vreo sărbătoare. Postul paștelui din 2022 va avea loc între 6 martie – 23 aprilie, iar postul Crăciunului între 14 noiembrie și 24 decembrie. Ia în calcul și postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care durează de pe 20 iunie până pe 28 iunie. De asemenea, verifică împreună cu invitații tăi dacă aceștia vor putea fi disponibili la data aleasă de tine.

Buget

Organizarea nunții pas cu pas trebuie să pornească de la un buget bine stabilit pe care să încerci să nu-l depășești. Calculează împreună cu partenerul tău în funcție de tipul de nuntă pe care ți-l dorești având în vedere locația și numărul de invitați, plus formația muzicală sau DJ-ul la care v-ați gândit. Vezi la ce poți renunța din lista ta de dorințe în ceea ce privește amenajarea locației și optează pentru decorațiuni DIY sau personalizate precum mărturiile de nuntă.

Număr invitați

După ultimele informații primite, numărul maxim de invitați admis este de 300 de persoane. Acest număr se poate schimba însă în funcție de condițiile pandemice așa că organizarea nunții tale trebuie făcută având viitoarele posibile restricții în vedere. Ia în calcul, de asemenea, și capacitatea locației alese pentru a nu supraaglomera sala de mese.

Locația

Optează pentru o locație care oferă cât mai multe beneficii în pachetul lor de nuntă. Multe locații au avantajul de a include amenajarea sălii în pachet, iar unele îți pot recomanda chiar muzicieni la un preț convenabil pentru a anima petrecerea ta. Locația trebuie să fie la îndemână atât pentru miri, cât și pentru invitații lor, așa că alege un loc ușor accesibil cu autovehiculul personal.

Idei pentru tematica nunții tale

Sursa: https://www.pexels.com/photo/table-with-plates-and-flowers-filed-neatly-selective-focus-photography-169190/

Este de ajutor ca petrecerea de nuntă să fie tematică, astfel încât să poți alege decorațiuni specifice: de la plicurile pentru invitații la aranjamentele florale de pe mese. Iată câteva idei de nuntă care ar putea să îți fie pe plac:

Nunta pe plajă

Ce viitoare mireasă nu a visat în copilărie să se căsătorească pe plajă? Deși o asemenea nuntă poate fi costisitoare, avantajul oferit este acela de a avea marea în apropiere pentru o serie de fotografii de neuitat împreună cu toți cei dragi. Poți opta pentru decorațiuni de inspirație marină precum ghirlande cu scoici sau pentru un meniu cu fructe de mare și pește.

Nunta la munte

Dacă tu și partenerul tău sunteți iubitori de drumeții și vă place cel mai mult să respirați aer tare și proaspăt de munte, aceasta este locația ideală pentru organizarea nunții voastre. Puteți închiria o întreagă cabană de mari dimensiuni pentru primirea oaspeților voștri și vă puteți bucura de mâncare tradițională în ceea ce privește meniul. Planificarea nunții la munte necesită multe pregătiri în prealabil, însă atmosfera va fi cu siguranță de vis.

Nunta la grădina botanică

O idee inedită pentru organizarea nunții este să aibă loc într-un mediu deja înțesat de flori și plante spectaculoase care vor crea un fundal excelent pentru fotografii și o atmosferă de vis pentru voi și invitații voștri. Puteți organiza mesele afară pentru a vă bucura de natură, însă pentru ca acest lucru să poată fi înfăptuit, va trebui să urmărești cu atenție prognozele meteo pentru perioada aleasă.

Nunta la restaurant

Cea mai sigură opțiune pentru organizarea nunții este închirierea unui restaurant care oferă toate facilitățile necesare bunăstării invitaților. Restaurantele sunt însă deseori tematice așa că, în funcție de preferințele voastre, puteți alege un restaurant rustic sau elegant în care să vă întâmpinați invitații în seara cea mare.

Reguli de respectat

  • Nu lua decizii importante fără să te consulți cu cei care participă la organizare

În primul rând, ia în considerare facilitățile pe care ți le pun la dispoziție cei de la locație și nu solicita mai multe lucruri pe parcurs decât v-ați înțeles inițial. Dacă ai ales să colaborezi cu un wedding planner, urmează-i sfaturile și respectă-i experiența în domeniu. Primii mulțumiți trebuie să fiți tu și partenerul tău, așa că lucrați în echipă pentru organizarea nunții cu succes.

  • Respectă numărul maxim de invitați impus pe timp de pandemie

Urmărește constant știrile în ceea ce privește noile restricții pentru pandemie, în special pentru perioada în care urmează să aibă loc nunta. Ideal ar fi ca lista pentru nuntă de la A la Z să nu includă de la început un număr aflat la limita celui permis de lege în acel moment pentru a evita ulterior situațiile jenante.

  • Amenajează un loc special pentru copiii invitaților

Planificarea pentru nuntă trebuie să includă și nevoile celor mai tineri invitați care vor veni însoțiți de părinții lor la petrecere. Atât pentru ca ei să-și poată petrece seara alături de noi prieteni, cât și pentru ca adulții să poată conversa nestingheriți, amenajarea unui loc pentru copii este un must-have al nunții tale.

Vă așteptăm pe site-ul nostru cu texte și motto-uri pentru invitații de nuntă, plus multe alte accesorii utile pentru amenajare. Organizarea nunții în 2022 nu trebuie să fie un impediment pentru fericirea voastră.

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.