Organizarea unei nunți toamna: tot ce trebuie să știi Leave a comment

Este imposibil să nu iubești o nuntă de toamnă și farmecul în care este învăluită. Aerul răcoros face ca toți cei prezenți la petrecerea de nuntă să se preocupe mai puțin de existența unui aer condiționat, iar frunzele de toamnă creează cadrul perfect pentru fotografiile de nuntă. În plus, cui nu i-ar plăcea să țină un toast cu un cidru înțepător în locul unui vin Chardonnay?

Indiferent care sunt detaliile unei petreceri de nuntă tomnatică după care tânjești, există o mulțime de motive pentru organizarea nunții toamna. Și pentru a ne asigura că nunta ta de toamnă se va desfășura ca la carte, suntem aici să-ți oferim doza de inspirație de care ai nevoie în ceea ce privește organizarea unui astfel de eveniment în plin sezon de toamnă. Iată tot ce trebuie să știi despre desfășurarea unei nunți ca-n filme în acest sezon!

Trimite invitațiile cu cât mai mult timp înainte posibil

Toamna poate fi o perioadă încărcată atunci când vine vorba de evenimente, căci majoritatea oamenilor sunt ocupați și există și alte sărbători și festivități de luat în considerare. Oferă invitaților timp suplimentar pentru a salva data nunții tale în calendarul lor și trimite invitațiile de nuntă din timp. Poți opta atât pentru invitații rustice și tradiționale, cât și pentru invitații vintage, în acord cu tematica nunții.

Deja am vorbit într-un articol anterior despre când și cum se trimit invitațiile la nuntă, așa că nu mai rămâne decât să alegi un design estetic pentru acestea și să selectezi textele pentru invitații, odată ce ai stabilit data și locația evenimentului.

Sursa foto: Shutterstock

Include în decorul nunții culorile și aromele de sezon

Simplifică procesul de planificare și alege culorile naturale de sezon. Nu doar că va fi mai ușor să găsești un decor de toamnă potrivit, însă acesta se va integra mult mai natural în atmosfera generală. Potrivit organizatorilor de nunți, o nuntă de toamnă va fi perfectă cu nuanțe de portocaliu, ciocolatiu și auriu. De asemenea, nuanțele complementare de purpuriu, verde salvie sau roz prăfuit pot adăuga un plus estetic decorului, de la decorațiunile pentru masa de nuntă, la aranjamentele florale pentru o nuntă de toamnă.

Tematica nunții tale poate fi completată și de un candy bar, locul ideal pentru a reflecta sezonul. O față de masă într-o culoare îndrăzneață de toamnă nu va face decât să creeze cadrul perfect pentru prăjiturile cu ciocolată, cupcake-urile cu dovleac și produsele de patiserie cu aromă de măr și scorțișoară.

Sursa foto: Shutterstock

Planifică spațiul de nuntă pentru vremea imprevizibilă de toamnă

Toamna aduce cu sine o vreme imprevizibilă, așa că este important să organizezi spațiul în așa fel încât să te asiguri că nunta se va putea desfășura conform planului. Și cum ideal ar fi să găzduiești petrecerea de nuntă într-un loc cu spațiu interior, dar și exterior, este important să investești în articole care să facă suportabilă chiar și cea mai imprevizibilă vreme.

De pildă, poți opta pentru amplasarea unui cort, care să facă posibilă desfășurarea petrecerii și la exterior. De asemenea, instalarea unor încălzitoare poate fi una dintre cele mai ingenioase idei pentru petrecerea de nuntă. În plus, ai putea opta pentru pături și pleduri confortabile, mai ales dacă găzduiești o recepție în aer liber. Desigur, ai în minte și estimarea costurilor pentru nuntă, în așa fel încât să reușești să te încadrezi în bugetul de nuntă setat.

Sursa foto: Shutterstock

Servește invitaților băuturi de sezon la nunta de toamnă

Include în meniul de nuntă cocktailuri și băuturi care să aducă un plus festiv decorului tomnatic și care să fie în acord cu sezonul. De pildă, cidrul de mere, ciocolata caldă sau caffee latte cu infuzie de alcool pot fi unele dintre cele mai interesante opțiuni în meniul de băuturi al unei nunți de toamnă. De asemenea, poți apela și la cele mai diverse sucuri și piureuri de fructe de sezon pentru prepararea băuturilor, fie că vorbim despre struguri, mere sau dovleac.

Investește în surse de iluminat potrivite pentru decorul unei nunți de toamnă

În timpul sezonului de toamnă, soarele apune mult mai devreme. Drept urmare, pentru o nuntă de toamnă, mai ales dacă aceasta se desfășoară în exterior, este nevoie să investești în surse de iluminat potrivite, care să se încadreze perfect în decor. De pildă, instalațiile cu lumini și beculețe, felinarele sau torțele pot constitui metode excelente de iluminare a spațiului petrecerii de nuntă, adăugând o notă romantică decorului tomnatic.

Sursa foto: Shutterstock

Nu uita de mărturiile pentru nuntă

A oferi surprize tuturor celor prezenți este o tradiție cunoscută sub denumirea de oferirea mărturiilor de nuntă. Alese cu grijă, acestea vor reuși să spună „mulțumesc” invitaților de la nuntă într-un mod care să le aducă întotdeauna aminte de momentele frumoase petrecute cu această ocazie deosebită. Fie că alegi să oferi invitaților sticle mărturii umplute cu băuturi de sezon și decorate cu elemente de toamnă, fie că optezi pentru borcane mărturii, pline cu dulcețuri de sezon, aceștia vor fi plăcut surprinși de simțul tău artistic.

Având în vedere sezonul, le poți oferi invitaților chiar și eșarfe călduroase, cu etichete personalizate cu numele mirilor și data evenimentului. Va fi o surpriză pe cinste, care le va ține de cald în zilele reci de toamnă!

Sursa foto: Shutterstock

Dacă ai stabilit deja lista de invitați pentru nuntă, ai ales locația și data nunții, ai gândit o tematică pentru nuntă și țe-ai gândit deja la rochia de mireasă perfectă pentru acest sezon, nu mai rămâne decât să trimiți invitațiile și să începi organizarea unei nunți de toamnă fabuloase, cu un decor de poveste. Un lucru este cert: toamna va oferi cadrul ideal pentru fotografii de nuntă excelente, alături de toți cei prezenți la eveniment!

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.