Idei inedite pentru tematica nuntii Leave a comment

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să o iei după ce ai spus „DA!” este cum îți dorești să arate nunta voastră. Care este tema de nuntă pe care dorești să o abordezi, în așa fel încât să vă reflecte atât personalitatea, cât și stilul de viață? Tema nunții va da tonul pentru ziua cea mare și va ghida fiecare decizie estetică luată din acel moment înainte. Tocmai din acest motiv, alegerea temei pentru nuntă poate fi un angajament destul de descurajator.

Vrei să mergi pe calea romantică sau vrei să păstrezi lucrurile fresh și moderne? Cu atât de multe variante și stiluri de nuntă din care să alegi, selectarea unei teme preferate poate fi una copleșitoare. Însă nu trebuie să fie așa! Ia în considerare elementele care vorbesc despre voi atât ca și cuplu, cât și individual. Poate că anumite culori sau aspecte de design rezonează la un nivel mai profund sau poate că unele detalii au valoare sentimentală. De aici, tot ce trebuie să faci este să-ți lași imaginația să plutească și să definești tema nunții pe baza acelor repere.

Pentru că ne dorim să ai parte de nunta mult visată, îți vom vorbi în rândurile următoare despre semnificația unei teme pentru nuntă, dar și despre cum să alegi tema nunții. Mai mult, îți vom oferi și câteva idei inspirate de teme pentru o nuntă ca-n povești!

Ce înseamnă tema nunții?

Într-un articol anterior am vorbit puțin despre tematica nunții și ți-am oferi o serie de sfaturi și de idei pentru alegerea tematicii de nuntă. Prin urmare, se poate să-ți fi format deja o idee despre ce presupune tema unei nunți. Pentru a explica mai pe larg acest concept, trebuie să știi că temele pentru nunți sunt din ce în ce mai populare, căci aceste evenimente le oferă tinerilor căsătoriți șansa de a crea un spațiu original și inedit, pentru desfășurarea celui mai important eveniment din viața lor.

Posibilitățile sunt infinite, de aici și sentimentul copleșitor care-i încearcă pe cei ce urmează a-și uni destinele. Tema unei nunți este definită de următoarele aspecte:

  • Decorul general al nunții, acesta fiind cel care va reprezenta cel mai bine tema aleasă pentru nuntă. Fie că vorbim despre culorile folosite, fie despre aranjamentele florale alese, decorul este cel care poate reda ideal o temă de nuntă de excepție.
  • Decorațiunile de pe mese sunt un alt element pe care nu trebuie să-l ignori atunci când vine vorba despre tema nunții. Aceste detalii sunt extrem de vizibile și pot îmbogăți spațiul din punct de vedere estetic.
  • Mărturiile de nuntă sunt alte modalități care materializează tema nunții. Fie că optezi pentru sticle mărturii sau borcane mărturii, aceste cadouri pentru invitați sunt modalitatea ideală pentru ca cei prezenți să rămână cu o amintire plăcută și cu un simbol al temei selectate.
  • Dress code-ul este un alt element care va defini tema nunții. Având o anume temă în minte, invită-i pe cei dragi să intre în acest joc și cu siguranță costumele inedite vor face deliciul fotografiilor din albumul de nuntă!

Invitațiile de nuntă se numără printre principalele indicii ale unei teme de nunți, oferind invitaților o sugestie și elaborând invitații care să se încadreze perfect în tema pe care dorești să o ai la nuntă. Ți-am povestit deja când și cum se trimit invitațiile la nuntă, în așa fel încât toți invitații să se pregătească din timp pentru marele eveniment.

Sursa foto: Shutterstock

Cum alegi tema nunții?

Organizarea unei nunți este, fără doar și poate, un proces lung și o reală provocare pentru cuplul ce urmează să se căsătorească. Parte din acest proces este și alegerea temei nunții, care, așa cum am stabilit, va dicta restul detaliilor importante ce țin de decor, invitații, dress code sau mărturii. Nu știi cum să alegi tema nunții? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să o alegi pe cea potrivită!

  • Ai în vedere bugetul alocat pentru nuntă

Estimarea costurilor pentru nuntă este un subiect de interes pentru un cuplu care s-a decis să-și oficializeze relația. Prin urmare, bugetul alocat pentru nuntă este unul important, deoarece te poate ghida în selectarea locației, a unei teme și a decorului în limitele financiare stabilite. Unele teme de nunți sunt mai costisitoare decât altele. De pildă, o temă formală, tip gală, va necesita un buget mai mare decât o nuntă cu temă vintage sau rustică.

  • Ține cont de anotimp atunci când alegi tema nunții

Sezonul joacă un rol important în selecția temei pentru nuntă. Dacă îți dorești o nuntă romantică într-o grădină, cel mai potrivit moment pentru eveniment va fi primăvara sau vara. Există un moment al anului care te atrage, așa cum este toamna, prin nuanțele sale de roșu și maro? Ei bine, aceste dorințe pot influența tema și paleta cromatică de la nuntă. Ține cont cum poate fi vremea, mai ales dacă optezi pentru o temă de nuntă în aer liber. Dacă dorești o nuntă în interior, un moment bun poate fi toamna sau iarna, când poți obține și un tarif ideal pentru locație.

  • Alege o temă care să reflecte cel mai bine povestea voastră

Un alt criteriu în alegerea temei de nuntă este povestea voastră de dragoste. Prin urmare, e recomandat ca tema nunții să reflecte povestea relației voastre. Ea poate porni de la locul în care v-ați întâlnit pentru prima dată, până la pasiunile voastre comune și culorile preferate.

  • Alege paleta cromatică a nunții

În general, evenimentele perfecte sunt definite de două sau maxim trei culori, pentru a nu obosi vizual invitații. Desigur, paleta cromatică va fi dictată nu doar de preferințe, ci și de locația aleasă sau sezon.

Sursa foto: Shutterstock

Idei de teme pentru o nuntă deosebită

Ai deja în minte tema de nuntă care să reflecte cel mai bine toate criteriile mai sus menționate? În cazul în care imaginația îți joacă feste și nu reușești să găsești o temă perfectă pentru nunta visurilor tale, te vom inspira în rândurile de mai jos cu câteva idei de teme pentru o nuntă deosebită!

Nuntă cu temă romantică

Nuanțele soft, iluminarea delicată și o mulțime de flori alcătuiesc, de regulă, decorul unei nunți cu temă romantică. Pentru această temă pastelurile, luminile suspendate, mărturiile de nuntă cu mesaje caligrafice și un perete cu flori pot face deliciul invitaților.

Temă vintage pentru nuntă

Pentru o temă de nuntă vintage, te poți inspira din stilul vintage al deceniilor trecute. Una dintre cele mai ușoare moduri prin care poți canaliza această temă este prin ținuta de nuntă. În ceea ce privește recepția și ceremonia, te poți baza pe un decor cu aspect antichizat, de la mesele și scaunele din lemn uzate, până la plecarea de la nuntă într-o mașină de epocă.

Stilul modern în tema nunții

Pentru o nuntă modernă, designul minimalist, liniile curate și formele geometrice sunt un must have. Oferă o notă modernă oricărui detaliu, de la rochia de mireasă și până la decorațiunile locației, cum ar fi scaunele elegante, o schemă de culori îndrăzneață sau un fundal structural rece.

Temă de nuntă în stil rustic

Luminițele, lampadarele, decorațiunile din sfoară și dantelă, dar și elementele din lemn contribuie la crearea unei teme rustice de nuntă. Dacă sunteți fani ai bricolajului, decorul nunții va fi floare la ureche pentru voi. Ia în considerare și o locație cu tente rurale, dacă aceasta este nunta voastră de vis.

Nuntă cu note boeme

Stil boho vă reflectă cel mai bine personalitatea boemă? Atunci o nuntă în stil boem să fie! Așa cum va arăta cel mai probabil și rochia ta de mireasă, o nuntă cu temă boemă va avea un decor simplist elegant, cu covoare orientale, perne decorative cu imprimeuri și decorațiuni din macrame.

Temă formală pentru nuntă

Te gândești la o nuntă în stil black tie? Pentru o nuntă atât de grandioasă, decorul meselor va trebui să fie unul fascinant, de la florile alese, până la așezarea tacâmurilor și aspectul paharelor. Textilele folosite vor fi de cea mai bună calitate, preparatele servite vor fi excentrice, decorul va fi unul rafinat, iar tortul de nuntă va respecta aceleași aranjamente florale ornamentate.

Sursa foto: Shutterstock

Alegerea temei nunții nu trebuie să fie atât de copleșitoare pe cât ți-ai imaginat, dacă ții cont de toate elementele și criteriile menționate în articolul nostru. În plus, acum ai la dispoziție numeroase idei de teme pentru nunți, care să te inspire în alegerea decorului ideal pentru nunta visurilor tale. Acum te poți gândi deja la lista de invitați pentru nuntă, trimiterea invitațiilor și jurămintele de nuntă!

Cine a citit acest articol a fost interesat de produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.